Обявления

15 НОЕМВРИ 2018 – „ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ”

В АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – Пазарджик

 

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

  

 

АКСАКОВЦИ НА ГОСТИ НА СЪДА

           По традиция и тази година Административен съд – Пазарджик проведе инициативата „Ден на отворени врати“, която се състоя на 15.11.2018 г. Същата премина при засилен интерес от страна на ученици, граждани и медии.

           На гости на съда бяха ученици от Професионална гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“, гр. Пазарджик, които впечатлиха председателя на съда – Мариана Шотева със своята любознателност. Гостите се запознаха отблизо с работата на съдиите и съдебната администрация. В тяхно присъствие председателят на съда извърши автоматизираното разпределение на делата на случаен принцип. Учениците проследиха пътя на едно дело от образуването му до неговото архивиране, като присъстваха и на реално съдебно заседание в зала № 1 на съда. Съдия Мариана Шотева подари на учениците Конституцията на РБ с лично пожелание, а те върнаха жеста с „домашна работа“ за съдиите – два казуса отпреди 1944-та год.

          По време на инициативата на мониторите пред съдебните зали бяха излъчвани видеоматериали „Третата власт отвътре – 10 информационни рубрики“ на Висшия съдебен съвет.

15.11.2018  Ден на отворени врати –източник Telemedia ; източник Pz.24Info ;                източник Pz.24Info